امروزه برای هر کارخانه تولید کننده نیاز به بهینه سازی و بهبود روند تولید برای رقابت بهتر امری ضروریست.
برای بهبود و افزایش کارامدیخط تولید بایستی اطلاعات دقیقی از مقدار تولید ، زمان کارکرد ماشین آلات ، زمان توقف ماشین آلات ، میزان ضایعات داشت تا بتوان با این اطلاعات و مقایسه آن با شرایط ایده آل ، اشکالات سیستم را پیدا کرده و آنها را برطرف نمود تا میزان تولید را افزایش داد.یکی از اشکالات بزرگ شرکت های تولید کننده ، دریافت گزارشات دستی از کارمندان است که در بسیاری از مواقع این گزارشات غیر واقعی و تقریبی است که این موضوع سبب میشود تصمامات نادرستی اخذ شده و مشکل را بجای اینکه حذف کند بزرگ تر نماید.
درگذشته این تصور وجود داشت که استفاده از سیستم های جمع آوری دیتا یک راهکار لوکس میباشد و تنها شرکتهای بزرگ توان استفاده از آن را دارند. اما در وضعیت اقتصادی امروز و حضور رقبای بسیار اگر به این موضوع توجه نشود ، قطعا شکست اقتصادی را به همراه خواهد داشت.
در ادامه توضیح خواهیم داد که OEE  تنها راهکاریست که میزان بهره وری خط تولید را به شما نشان خواهد داد و هر مدیر یا سرمایه گذاری نیاز به ارزیابی خط تولید خود دارد تا بتواند بازده سرمایه‌گذاری را بدست آورد.
OEEچیست؟
OEEمخفف   Overall Equipment Effectiveness به معنای اثر بخشی کلی تجهیزات میباشدکه از سه عامل زمان کارکرد، تعداد تولید و میزان ضایعات استخراج میشود. اما دست یابی به OEE صحیح صرفا با گزارشات دقیق و بدون دخالت نیروی انسانی امکان پذیر است.
یک مقدارOEE  صد در صد در واقعیت امکان پذیر نیست و رسیدن به آن غیر ممکن است اما با دقت نظر در گزارشات و پیدا مشکلات و کاستی ها میتوانOEE  را به نزدیک صد در صد رساند.
یکی از بهترین مثال ها در این زمینه مدل بهره وری تویوتاست که در ابتدا برای افزایش بهره وری خط تولید با نصب چراغ سیگنال برای هر بخش به کارگران خود گفت در صورت بروز خطا در بخش خودشان بایستی سریعا شاستی چراغ سیگنال را فشرده تا تعمیرکاران سریعا به تعمیر دستگاه معیوب بپردازند.
در آمارهای جهانی برآورد شده که یک کارخانه با تولید متوسط OEE حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد دارد. اما با استفاده از یک سیستم اسکادا و تحلیل داده های آن میتوان این عدد را ۵ تا ۲۵ درصد افزایش داد. یعنی با همان خط تولید و تا ۴۰ درصد سود بیشتر
Availibility
پس از بررسی گزارشات یکی از عامل هایی که میتوان بهبود بخشید زمان و در دسترس بودن است. برای تولید همیشه یک زمانبندی وجود دارد. زمان شروع کار ، سرعت تولید ، زمان ناهار و استراحت ، وقفه های ناخواسته در کار و احیانا وقفه های عمدی در کار میتواند در یک سیستم ثبت شود تا پس از بررسی ایرادات موجود رفع گردد. بطور مثال ممکن است زمانبندی برای صرف ناهار سی دقیقه باشد امادر عمل بیش از پنجاه دقیقه طول بکشد. که میتوان این اتلاف زمان را مدیریت کرد.
Performance
این شاخص در واقع کاهش تولید در بازه زمان است که عوامل مختلفی در آن تاثیرگذار است. این عوامل میتواند ناکارآمدی اپراتور ، خرابی دستگاه ، کیفیت نامطلوب مواد اولیه ، شرایط محیطی محدودیت جا و …. باشد که باعث میشود ماشین آلات با ظرفیت کامل کار نکند
Quality
این شاخص بیانگر میزان تولیداتی است که دارای تست کنترل کیفیت هستند و در واقع میزان ضایعات نیز توسط این پارامتر مشخص میشود.
شاخص OEE از ترکیب سه عامل بیان شده استخراج میشود.
Availibility*Performance*Quality
هدف از نگارش این مقاله این است که نشان دهد یک سیستم اسکادای توانمند همچون mySCADA میتواند با جمع آوری اطلاعات و ارائه گزارشات دقیق اشکالات را مشخص کرده تا با رفع آنها به افزایش سود و بهره وری رسید.
مثال : فرض کنید یک کارخانه تولید شامپو باOEE ، ۶۵ درصد سالانه سودی در حدود ۲۰ میلیارد تومان داشته باشد. این کارخانه با استفاده از mySCADA میتواند حداقل ۱۰ درصد از عوامل ناکارآمدی خط تولید را شناسایی کند و بدین ترتیب میتواند ۲ میلیارد تومان درآمد بیشتر داشته باشد.