در این مقاله قصد داریم از مزیت های استفاده از سیستم مانیتورینگ در گلخانه های تحقیقاتی صحبت کنیم . یکی از الزامات در کارهای تحقیقاتی که عمدتا هم یک پروسه چند روزه یا چند ماهه هستند , ثبت لحظه به لحظه داده های موجود در محیط گلخانه میباشد تا در نهایت بتوان با بررسی روند این داده ها , مطلوب ترین شرایط محیطی را برای رشد گیاه فراهم کرد و همینطور با تجمیع این داده ها در کنار یکدیگر و رسم نمودار ها و گراف های مختلف میتوان به یک مدل گرافیکی برای رشد یک گیاه دست یافت .

چه داده هایی بایستی رصد و ثبت شوند؟

بطور عمومی داده هایی مانند دما , رطوبت , CO2 از اهمیت بالایی برخوردار هستند اما برای گلخانه های تحقیقاتی پیشنهاد میشود پارامتر هایی همچون شدت روشنایی , PH آب نیز ثبت شوند و عملکرد تمامی تجهیزات موجود در گلخانه مانند هواساز ها , چیلر , المنت ها , لامپ های رشد , پرده های متحرک ثبت شود تا در صورت بروز مشکل و تغییر شرایط محیطی بتوان براحتی مشکل را در مراحل بعدی رشد گیاه برطرف کرد.

نحوه نصب سنسور ها

سنسور ها بایستی در شرایطی نصب شوند که میانگین داده ها را اندازه گیری نمایند . بطور مثال اگر سنسور دما در موقعیتی نصب شود که زیر تابش مستقیم نور خورشید باشد عملا دمای گلخانه را بدرستی تشخیص نمیدهد و همینطور اگر از سیستم مه پاش استفاده می نمایید سنسور باید در موقعیتی قرار گیرد که خیس نشود در غیر این صورت سنسور به حالت اشباع رفته و رطوبت صد در صد را نشان می دهد . پیشنهاد میکنیم بجای استفاده از رطوبت ساز مه پاش از رطوبت ساز های التراسونیک در محیط گلخانه استفاده نمایید .